måndag 1 september 2014

ETT BOKMINNE

Jag minns inte hur gammal jag var, men jag hade en fanatisk Meg Cabotperiod när jag gick i mellanstadiet typ. Jag hade läst alla Prinsessas Dagbokböckerna och vallfärdade till bibblan för att låna allt annat jag kunde hitta av denna fantastiska Cabot. Den bokserie jag fastnade mest för i min skörd var Hemsöktserien, om medlaren Suze som är roomie med swooniga spöket Jesse.

Så jag läste de första fem böckerna i serien, och sedan började jag på den sista.

OH.

MY.

JESSE.


Alltså jag hade aldrig läst något liknande. Det där var mina första riktiga feels (utom när jag läste ut sista HP-boken, men det var en annan sorts feels). Seriöst, jag var typ rädd för mig själv pga ville explodera av känslor. Så jag läste om den. Några gånger.

Och sedan kom dagen som jag fruktat så länge - sista lånedagen. MÅSTE JAG LÄMNA TILLBAKA EN DEL AV MITT HJÄRTA????

Så jag gjorde vad jag kunde eftersom jag var liten och inte smart nog att förstå att jag kunde åka och köpa boken - jag tog fram ett block och började skriva av. Ord för ord samlade jag ihop delarna av mitt mellanstadiehjärta i en asful anteckningsbok jag köpt på ica.

Nu blir ni nog lite rädda. "Skrev hon av en hel bok???"

Nä det gjorde jag inte. Jag var i alla fall tillräckligt smart för att inse att jag inte skulle hinna göra det och samtidigt lämna tillbaka boken i tid (jag var dock inte så smart att jag förstod att en sent lämnad bok inte innebär mord, eller ännu värre - avstängning). Nej jag valde ut de typ 10 sidorna jag kände att jag inte kunde klara mig utan och skrev av dem. Resten fick bli ett senare bekymmer, just nu var det bara överlevnad för de närmsta dagarna jag hade i tankarna.

Så det gjorde jag, bara för att få läsa en av de bästa bokscenerna i historien OM OCH OM IGEN.

Så värt.

PS. Jag fick boken i julklapp sen. Fatta lyckan ❤

PS 2. TAGGA NY UPPFÖLJARE SOMMAREN 2015!!!!


--- Det här inlägget är första delen i ett bokbloggsmaraton anordnat av Frida ---

7 kommentarer:

 1. Alltså, vet du hur jag smälte av gullighet när jag läste att du började skriva av boken? SÅ GULLIGT OCH SÅ UNDERBART! Det här gjorde mig så lycklig och jag vet inte ens varför^^ Det var ett sjukt fint minne i alla fall! Jag måste läsa den här serien! :D Blir så glad av att läsa allas bokminnen också!

  SvaraRadera
 2. Åh, säger samma som Anna. Smälte av gullighet när jag kom till det där om att du började skriva av boken. Världens finaste idé ju. Kanske inte den mest lagliga, men fin ändå. :D

  SvaraRadera
 3. Kan bara hålla med Anna och Frida! Supermysigt inlägg.
  ("mord, eller ännu värre - avstängning" <3)

  SvaraRadera
 4. Alltså den här serien <3 <3

  SvaraRadera
 5. Jag tyckte också väldigt mycket om Hemsöktserien, tror det var en av de första serierna jag försökte mig på att läsa på engelska :)

  SvaraRadera
 6. Håller med föregående talare, så gulligt att börja skriva av den! :)

  SvaraRadera
 7. Älskar hemsökt serien, Suze är ju hur shön som helst

  SvaraRadera