onsdag 2 oktober 2013

Sagan om besöket på bokmässan

Morgonfrosten pyntade husfasaden när Linnea skyndade sig mot pendeltåget den tidiga lördagsmorgonen. Med ett avsnitt av Welcome to Night Vale i öronen gäspade hon sig allt närmre Centralen.

Utanför Coop stod de, Anna, Pia och Amelie, hennes underbara resekompisar. Med kaffe och frukostmacka i handen steg de på tåget och klev ut igen i Göteborg. Med mysiga konversationer och en jättejättejättegod tidig lunchmacka däremellan.


- Känn ingen sorg för mig Göteborg! Undrar hur många gånger de som jobbar här på stationen har fått höra den låten från avstigande passagerare, funderade de.

Så klev de på spårvagnen, och inte långt därefter ut på mässgolvet - de var äntligen där! En glad gruppkram och massor med "IHHHHH". Linnea kände hur bra hon trivdes där på mässgolvet. Omgiven av fina vänner och andra bokälskande människor, alla där för sin gemensamma kärlek för böcker som de så gärna vill dela. Hon tyckte det var något extremt vackert över det hela, över allas passion för det skrivna ordet.

De tryckte sig fram genom gångarna för att hinna se sina favoritmontrar. Rabén & Sjögren, Bonnier Carlsen, X-Publishing och flera andra. Vid Djurens rätt köpte Linnea Äta djur av Jonathan Safran Foer och blev medlem. Strax därefter stötte de på Pia från Bookrelated, och hon visade dem till The English Shops monter. På vägen dit stannade de så att Anna och Linnea kunde utnyttja "4 för 3"-erbjudantet hos Bonnier pocket. Anna köpte två och Linnea två - Bonjour Tristesse och Under det rosa täcket.

Klockan tickade snabbt, och runt tvåtiden sågs de fem flickorna tränga sig genom gångarna från The English Bookshop för att ta sig till Bonnier Carlsens färgsprakande monter. Där var det fullt av andra bokbloggare, alla lika trevliga och roliga och glada. De pratade och skrattade och skrev meddelanden till varandra, Linnea var som på moln. Rosa fluffiga muminmoln.

Tyvärr var muminmolnen bara metaforer och inte bokstavliga, så de kunde inte flyga upp till andra våningen på molnen. De kämpade och pustade och knuffade sig genom trängseln för att ta sig till rulltrappan och upp till rummet där bokbloggsambassadörerna Tova och Ingerun hade sin ungdomsbokbloggsträff.

Så fort Linnea såg att det fanns chips placerade hon sig strategiskt bredvid dem och minglade en stund. Hon önskade bara att hon hade varit lite piggare så hon orkat prata med fler människor, bokmässan tar hårt på en. Plötsligt kom författarna Sara Bergmark Elfgren och Mats Strandborg in i rummet och alla bokbloggare slog sig ner på stolsraderna och lyssnade till den roliga intervjun. Linnea hade av en slump hört dem bli intervjuade många gånger tidigare, och till och med intervjuat dem själv tillsammans med sina resekompisar, men här hörde hon många nya och roliga grejer tack vare Ingeruns finurliga frågor.

Sedan hade klockan tickat för långt, och Anna, Pia, Amelie och Linnea sa sorgset farväl till de andra, fick trevliga goodie-bags fyllda med ungdomsböcker och en trevlig novell som Linnea tyckte mycket om, och begav sig hemåt igen. De tyckte bokträffen hade varit fantastiskt trevlig och att Tova och Ingerun hade gjort den riktigt rolig.

Tågresan spenderades på det bästa sätt Linnea visste - att prata, skratta och twittra. När Anna föreslog att nästa års bokmässeresa skulle bli en roadtrip med övernattning blev alla väldigt exalterade. Tågresan blev så rolig att Linnea nästan tyckte den var lika kul som bokmässan, men bara nästan.

För bokmässan var fantastisk, och Linnea saknade den redan när hon satt på pendeln hem. Hon saknade stämningen, gläjden, bokbloggarna och böckerna - hon älskar det alldeles för mycket för att bara få uppleva det en gång om året.

Bild snodd från Anna

7 kommentarer:

 1. Åh, vilket mysigt inlägg! <3 Jag önskar så att jag också bodde nära några bokbloggare så jag kunde umgås med dem på fritiden och så!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! <3 Ja jag är verkligen jätteglad att jag bor i närheten av andra bokbloggare. Men det är tur att det blir stora träffar som den här ibland så vi får ses :D

   Radera
 2. Vilket härligt inlägg! Synd att ni inte kunde stanna längre, men det var hur kul som helst att träffa dig! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! <3 Ja jag hade verkligen velat stanna längre, vi hann ju prata alldeles för lite, men det var jättejättekul att få ses om! :D

   Radera
 3. Åh så roligt att läsa detta! Jag var lite nervös att jag ställde lite för oförskämda frågor. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker de var jätteroliga, tror författarna också tyckte det var lite kul med annorlunda frågor. Jättesnyggt fixat!

   Radera
 4. Vilket mysigt inlägg =)
  Så ledsen att jag missade bokmässan detta år!
  Ska bli jättespännande med en recension av Äta Djur! Har inte sett så många andra recensera den =)

  SvaraRadera