tisdag 24 september 2013

En helt fantastisk fest på Hogwarts

I fredag hände Det. Festen med stort D som vi planerat sedan augusti. Välkomstmiddagen för nya medlemmar i Södra Latins Harry Potter-förening Dumbledore's Army. Blev den så bra som jag hoppats på? mycket bättre


Halv sju hämtade vi upp alla fina människor utanför porten till Pias lägenhet, vars bostadsförenings lokal vi använde. Elin använde sina cirkusskills för att bli lika lång som Hagrid, sedan stod och och välkomnade dem vid ingången.


De leddes genom grusgången på innergården. kantad med värmeljus, för att gå ner i källarlokalen där vi dukat upp långborden.
Bild tagen av Alva (theperksoflovingbooks.blogspot.se)


Det var när de klev in i stora salen till musiken från filmerna och helt tappade hakorna och blev jätteglada som jag insåg hur himla värt allt det vi fixat var. De blev så GLADA att jag blev överlycklig och kramade närmsta människa.
Hogwarts-emblemet hängde längst bort i rummet, men var inte uppsatt när bilden uppe till höger togs. HP-figurerna på väggen var Rabén & Sjögren så snälla att ge till oss. Tack!
Vi som ordnat festen ställde oss längst fram och Johanna höll ett litet tal. Sedan satte vi oss på våra platser bland gästerna och åt av den goda maten. Vi hade Quidditch player's pieie, Dragon meatballs, A Forbidden forest special, Mandragoraköttbullar och sådant. Dessutom serverades varm honungsöl till maten som alla tyckte var jättegod (det var den).

Efter middagen var det dags för Triwizard tournament, grenarna var: labyrinten, trolldryckslektion och frågesport. Jag var tyvärr nere i lokalen och städade undan efter middagen under hela momentet så jag missade hur kul det var. Men jag kan berättaom grenarna:


 • Labyrinten utspelade sig nere i de kolsvarta källargångarna bland förråden under huset. Med hjälp av en mycket svag ficklampa skulle elevhemmen, ett i taget, hitta pokalen på så kort tid som möjligt. I mörkret träffade de på en dementor, en sfinx och en jättespindel, och Ravenclaw lyckades på något sätt komma på ännu ett rätt svar till sfinxens gåta (typiskt Ravenclaw)
 • Frågesporten var ett formulär med roliga och svåra frågor som jag ärligt talat hade skitsvårt att svara på. Det var Starkid-referenser, kluringar där filmen och boken har olika svar och frågor som faktiskt ställs i boken "Vad får jag om jag tillsätter smulad rot av afodill i en dekokt på malört?". 
 • trolldryckslektionen hade Elin bytt om, och var nu professor Snape istället. Hon instruerade elevhemmen att vänta till sidan 394, och Pia hade designat fantastiskt vackra trolldrycksböcker med egna recept i. Vi hade lånat ingredienser i kemin och lagt dem i likadana flaskor och skålar, trots att varje elevhem fick olika ingredienser. Det elevhem som fick Halvblodsprinsens bok (den hade vi klottrat i) var det som vann vår helt riggade deltävling.


Sedan dags för efterrätt, som vi hade passat på att duka fram nere i stora salen under tiden. 

Både Pia och Johanna höll jättefina tal, och även två utan gästerna ställde sig upp och tackade för hur fint det var. Sedan började folk droppa av, och några av oss gick ut för att andas ut en stund och bara mysa. Alltså jag har verkligen lärt känna de som varit med att planera festen så mycket bättre efter allt det här, så vi satt där en stund och vilade och pratade. Sedan gick vi ner och pratade med några av de kvarvarande gästerna och hade det allmänt trevlig och avslappnat.

När de sista gästerna hade gått var det bara städningen kvar. Då var alla allmänt trötta efter att äntligen kunna andas ut och sluta stressa. Men vi var i alla fall glada och jag var så himla lycklig över att vi klarat det. VI KLARADE DET. 

Random bilder:

Miriam lagar mat

Pia fixar Slughorn's party punch


Astrid diggar värmeljusen
Johanna och Pia är glada
Ni kan också läsa Alvas inlägg om festen HÄR
Johannas inlägg HÄR
Pias inlägg HÄR 

10 kommentarer:

 1. Vilken kul idé! Det ser väldigt mysigt ut :-) Jag var på The Harry Potter Studio Tour i London i somras, så om du inte varit där kan jag varmt rekommendera det! Läs mer om mitt och familjens besök där:

  http://ugglanoboken.blogspot.se/2013/09/harry-potter-studio-tour.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var jättemysigt! Jag har också varit på Studio tours - håller helt med dig om hur bra det är!

   Radera
 2. Ibland (eller väldigt ofta) slår det mig hur fantastiskt det är att Harry Potter finns.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja vad skulle annars fylla ut livet så himla bra liksom? Jag blir rädd bara av att tänka på det!

   Radera
 3. Åh vad fantastiskt mysigt detta verkar ha varit! Härlig idé!

  SvaraRadera
 4. Roligaste iden nånsin! :)

  SvaraRadera