söndag 24 april 2011

Unga Kvinnor

Unga Kvinnor
Skriven av Louisa May Alcott

I en liten stad i USA under sent 1800-tal lever de fyra systrarna March i ett litet hus tillsammans med sin mamma och hushållerskan Hannah. De har inte mycket pengar, men tillräckligt för att för att få mat på bordet och kläder att ha på sig. Pappan är ute i krig, och de längtar ivrigt efter hans hemkomst. På andra sidan gatan bor deras påhittige kompis Laurie tillsammans med hans snälla farfar. Under ett synnerligen händelserikt år får vi följa de fyra systrarna i deras upptåg tillsammans med pojken Laurie.

Jag har länge velat läsa den här boken, tack vare ett Friends-avsnitt där Rachel övertalar Joey att läsa den och han tycker den är så sorglig att han lägger in den i frysen. Själv tycker jag inte alls att den var sorglig, men det var tack vare det avsnittet som jag läste den här boken.

Det var väldigt svårt att skriva vad den här boken handlade om, för jag kan inte riktigt komma på någon speciell handling som följer genom hela boken. Istället berättar varje kapitel en liten händelse, och de är de små händelserna som för handlingen vidare. Det gjorde att det var mest fokus på de olika systrarna och deras personligheter, än på att berätta en lång historia.
     Jag tycker om det för det ger en väldigt mysig stämning och de olika karaktärerna känns som några gamla bekanta. Men det är tyvärr det enda. Mysigt. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga mer om boken, för mysig var vad den var. En feel-good bok som man läser, ler lite åt och tänker inte så mycket mer på den.


En bok att läsa när du vill ta det lite lugnt och mysa lite helt enkelt.


Titel: Unga Kvinnor
Originaltitel: Little Women
Författare: Louisa May Alcott
Översättare: Sonja Bergvall
Förlag: Repris Förlag
Utgivningsår: 1884
Sidor: 350

6 kommentarer:

 1. SVAR: Tack för att du gillade videon! Nej, det var inte så svårt, tog lite tid dock :)

  SvaraRadera
 2. Får jag fråga varför han la den frysen..? :O

  SvaraRadera
 3. Varför i frysen? :o
  För övrigt älskar jag också mysböcker :)

  SvaraRadera
 4. Jag älskar Little Women. Vet inte varför, men den är så inspirerande. Jag älskar Jo och Laurie. Det finns en uppföljare och jag hoppas på dem två. Haha :)

  SvaraRadera
 5. Vad roligt! Då kanske vi träffas där? :)

  SvaraRadera
 6. Svar: tack for dina fina ord, vad glad jag blev!


  Och den ar boken laste jag nar jag var 12-13 och sa inte alls charmen med den. Inte alls. borde lasa om!

  SvaraRadera