tisdag 14 december 2010

På bokfronten

Det går lite trögt med läsningen just nu. Jag började läsa på en bok som hette Vild och Vacker, men blev så irriterad på språket att jag inte kunde läsa mer. Jag vet inte om författaren försöker skriva ungdomligt eller något, men människor stavas inte mänskor och ledsen stavas inte lessen. Mej och sej stod det också istället för mig och sig. Tro mig, jag är ingen direkt språksnobb, men den där blev bara för mycket.

Just nu läser jag Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann. Den är verkligen underbart rolig. Idag på lektionen satt jag och gapskrattade åt den och alla andra undrade vad jag höll på med. Den är verkligen kul!

En annan rolig grej var att jag fick mitt paket från Barnens Bokklubb som jag har börjat prenumerera på. Den verkar riktigt bra, och som välkomspaket fick jag välja två böcker och en annan pryl. Jag valde Den gröna cirkeln av Stefan Casta och Kyrkogårdsboken av Neil Gaiman. Eclipse (filmen) fick jag också. Nu är det bara och hoppas att själva tidningen är bra också. Men det är jag rätt säker på att den är.

Jag lånade två böcker på skolbiblioteket när jag var där idag med biblioteksgruppen. Vi hade det jättemysigt med bullar och saft eftersom det är sista gången. Därför tog jag med två böcker att läsa över julen och skriva recension på.

Jag hade tänkt att lägga upp en bild på mina fina böcker men tyvärr så glömde jag min usb-sladd hos mamma. Så då tänkte jag ta en bild med min (dåliga) webbkamera, men nu går den inte att ladda upp här. Hoppas ni överlever.

Oops, nu börjar internet krångla lite här. Bäst att jag skyndar mig med att publicera.

4 kommentarer:

 1. vad roligt med lite nya böcker. barnensbokbklubb är värkligen bra:)
  sv.tack, det går lite trögt med den just nu men har läst halva i alla fall;)

  SvaraRadera
 2. SVAR: Ja, mina drömmar är oftast konstiga och läskiga... När jag väl drömmer så är det alltid knäppa och sorgliga saker, inga lyckliga :)

  SvaraRadera
 3. Erbjudande från Massolit förlag!

  Hej!

  Jag som skriver till dig heter Malin och arbetar med media på Massolit Förlag.
  Jag har kikat runt lite på din bokblogg och tycker den är väldigt intressant… därför mailar jag dig.

  Massolit Förlag är ett relativt nystartat förlag och vi jobbar mycket aktivt med att lansera nya författare, samt i det arbetet med sociala medier.
  I vårt ”stall” finns från Sverige Stefan Tegenfalk och Johannes Källström. Båda har fått utmärkta recensioner tidigare och är aktuella med nya böcker i höst.
  Stefan skriver traditionell kriminallitteratur medan Johannes lutar mer åt thriller/skräck.

  I vinter kommer vi ut med Fay Weldons biografi samt återutgivning av en Hondjävuls liv och lustar. Strax efter det kommer Ian Samson som i England är ett ”hett” kort på mysdeckar himlen.

  Massolit jobbar som sagt aktivt med olika medier och just runt bokbloggande vill vi bränna extra krut. Min fråga till dig är om jag får skicka läsex utan kostnad för påseende. Du är inte tvingade att skriva något, det står dig fritt, men om du vill plita ned några ord på bloggen, ris eller ros, båda är välkommet, blir vi hemskt glada!

  Kanske är det så att du inte alls läser någon typ av de böcker vi jobbar med just nu – glöm detta inlägg då! I dags läget erbjuder vi alltså Stefans Nirvana och Johannes Offerrit.
  Om det känns spännande – maila över din postadress till forlaget@massolit.se

  Tack för att du tog dig tid att läsa mitt inlägg!

  Vänliga hälsningar


  Malin S
  Massolit förlag AB
  forlaget@massolit.se

  SvaraRadera
 4. Jag vet vild och vacker den var riktigt jobbig att läsa men aja... Jag tröttnade rätt fort på innehållet ändå så jag gav upp jag med.... "/

  SvaraRadera